Een positieve mindset wanneer je het gebouw betreedt

Residentie Caulus bevindt zich in het Limburgse Kaulille, een deelgemeente van Bocholt. Het project biedt plaats aan dertig  assistentiewoningen met als kloppend hart de gemeenschappelijke ruimte: een gezellige plek waar bewoners en de hele dorpsgemeenschap welkom zijn. 

Bij residentie Caulus willen ze de bewoners een fijne oude dag bezorgen door hen actief te laten deelnemen aan de gemeenschap. Het hele gebouw is opgevat als een grote, gezellige ontmoetingsruimte. “Een rijke leefomgeving voor bewoners en ontmoeting met de gemeenschap staan hier centraal”, zegt directeur Marc Voets. “Samen met de bewonersraad, de familieraad, de verenigingen en het lokale bestuur zoeken we steeds naar mogelijkheden om deze locatie actief te gebruiken en om in verbinding te gaan met de senioren die hier wonen. Het hele project staat in constante ontwikkeling met wat Kaulille nodig heeft en in functie van de sociale cohesie en zelfredzaamheid van onze bewoners.”

Ontmoeting centraal
De assistentiewoningen zijn ruim en lichtrijk opgevat. Toch hebben de bewoners vooral nood aan sociaal contact. Daarom is ook de ontmoetingsruimte tot een lichtrijke, mooie en vrolijke omgeving gemaakt. Ze straalt gastvrijheid en gezelligheid uit door het gebruik van warme kleuren en materialen. “We wilden ver weg blijven van institutionele zorg”, zegt Marc Voets. “Vanaf het moment dat je hier binnenkomt, zit je in een positieve mindset. Ook de tuin is opgevat als een ontmoetingsplaats. Met een petanquebaan, plek om te kubben en veel bloemen en planten.”

Marc deed eerder al een beroep op Studio M voor woonzorgcentrum De Voorzienigheid in Bocholt. “De begeleiding van Studio M en het aanbod van Moments Furniture is een goede match met wat we in Residentie Caulus willen uitstralen. Tijdens meerdere sessies werd conceptueel nagedacht over de aanpak van de gemeenschappelijke ruimte. Studio M en Moments Furniture bieden ons een geslaagde mix van visie op zorg en aanbod van ergonomisch zorgmeubilair.”

Meubilair: moments furniture
Interieuradvies: Studio M