Renson, Moments Furniture & Studio M: Pioniers in outdoor healing spaces

 

Pioniers in outdoor healing spaces

Als de recente pandemie ons iets duidelijk maakte, is het wel dat onze buitenomgeving belangrijk geworden is. Een tuin of contact met de natuur brengt rust en bevordert vaak ook de mentale en fysieke gezondheid. Al laat ons Belgische weer dat niet altijd toe. Moments Furniture en Studio M gaan, als experts in Creating Healing Environments, een partnership aan met Renson, specialist in Creating Healthy Spaces, om samen de buitenomgeving van zorginstellingen vorm te geven.

Een healing environment is meer dan een comfortabele patiënten- of bewonerskamer of een rustgevend interieur. Ook de buitenomgeving en het contact met de natuur spelen een rol. Het vermindert stress, nodigt uit om in beweging te blijven en om samen te komen. Tal van studies tonen de positieve effecten van buiten zijn aan op een gezond leven en spoedig herstel. En ook de buitenomgeving wordt vandaag veel doordachter aangepakt dan enkele stoelen en tafels op het terras.

Totaalbeleving binnen en buiten
Vanuit de eigen expertises zetten Moments Furniture, Studio M en Renson zich voortaan samen in om buitenomgevingen vorm te geven. Renson doet dat met stijlvolle terrasoverkappingen die extra ruimte en comfort bieden om het hele jaar door van de buitenomgeving te genieten, ongeacht de weersomstandigheden. Moments Furniture dan weer met ergonomisch meubilair en Studio M met een totaalconcept voor de omgeving. Een terrasoverkapping in combinatie met een aangepast concept draagt namelijk bij aan de totaalbeleving voor zorgvragers, bezoekers en zorgverleners. Je creëert met die omgeving een positieve impact op hun mentale, fysieke en sociale gezondheid.

“We zijn marktleiders in het inrichten van zorginterieurs”, zegt Benoit Thevelin, bestuurder van Moments Furniture. “En als bedrijf worden zowel wij als Renson gedreven door innovatie. Net als Renson vestigen wij ook onze aandacht op het outdoor living gebeuren. Daar kunnen we mooie dingen realiseren in verbinding met de natuur. Denk maar aan een buitenpaviljoen als verlengde van de brasserie. Die cohesie tussen zorg en outdoor moeten we meer opzoeken. Het is meerwaarde zoeken voor bewoners, bezoekers én personeel. Binnen en buiten.”

Het hele jaar door
Moments Furniture, Studio M en Renson bundelen de krachten onder de noemer ‘outdoor healing spaces’ en willen daarmee samen iets betekenen voor de samenleving. De visie en missie van de bedrijven lopen gelijk, en dat is niet verrassend. Paul Renson: “We willen mensen op een comfortabele manier het hele jaar door laten genieten van een aangenaam binnen- en buitenklimaat. Op elke plek en in alle omstandigheden. Bovendien geloven we bij Renson enorm in ‘samen sterker’. Samen met partners als Moments Furniture bieden we totaaloplossingen aan.” 

Benoit vult aan: “Studio M weet als geen ander hoe ze het aspect van een healing environment naar een terrasoverkapping kunnen brengen. Ze hebben een ruim netwerk van partners en experts op wie ze een beroep kunnen doen en slaan zo de brug tussen architect, bouwheer, klant en experts voor elk project. Vanaf dit najaar hebben we in het Moments Furniture belevingscentrum een Camargue-terrasoverkapping staan, waarin we samen met Renson het outdoor concept omzetten in de praktijk, met alles erop en eraan!”

Meer over Renson

Creating Healing Environments