Een adelijke sfeer in een unieke omgeving

Gelegen in het groen, dichtbij Durbuy, ligt het woonzorgcentrum Château D’Ochain. In deze unieke setting wanen bewoners, personeelsleden en bezoekers zich tot echte adel. Het woonzorgcentrum huist in een authentiek kasteel, daterend van voor de 13e eeuw waar diverse adelijke families in verbleven hebben. Sinds 1951 kreeg het kasteel een maatschappelijk en sociale invulling. In 1994 werd het kasteel uitgebreid met enkele verbindings- en uitbreidingsstukken. 

Het gigantische domein omvat niet alleen het kasteel, maar ook een boomgaard en uitgestrekte tuin met vijver. Dankzij het unieke karakter van het gebouw en de omgeving krijgt het woonzorgcentrum een authentieke toets. Het moderne meubilair en inrichting vormen een mooi contrast met de oorspronkelijke elementen uit het gebouw.

Studio M stond in voor het interieurconcept en Moments Furniture leverde het meubilair voor de 2 restaurants, de cafetaria, de inkom en het terras. Ook in de meer dan 90 slaapkamers gebruiken de bewoners reeds zorgbedden en relaxzetels van Moments Furniture. Het werd een mix tussen oud en nieuw, waarbij de authentieke elementen van het gebouw een centrale plaats kregen in het concept, en werden verweven met een moderne inrichting. 

Comfortabel wachten kan in de inkomruimte in een Cocoon of Toscane zetel, met moderne poef die kan dienst doen als salontafel. Gezellig tafelen kan in de lichtrijke restaurantruime naast de cafetaria of op het gelijkvloers, omgeven door de oorspronkelijke zuilen van het gebouw. De houten traphal doet dienst als cafetaria waar je blik kan verdwalen naar het fresco op het plafond. Het moderne buitenmeubilair en de luifels zorgen voor een mooi contrast met de authentieke elementen van het terras. 

Meubilair: moments furniture
Interieuradvies: Studio M